Tok sjansen og prøvde for første gang: flott resultat og akkurat passe stor oppskrift. Har hatt et rosettbakkels-jern liggende i mange år,. Rosettbakkels smaker best ferske,. Ta jernet opp og rist forsiktig av fettet og ta kaken forsiktig av.
Legg den på fettsugende papir. Varm opp smulten til 1grader med jernet stående i, jernet skal være like varmt som smulten. Varm rosettbakkelsjernet veldig godt i smulten, la det stå der en liten stund. Når alt har riktig temperatur, tar du jernet og dypper i røra, tell sakte til 5. Bland alt til en glatt røre.
La røren stå og svelle i ca. Dypp jernet først i smult og deretter i røren. Pass på så røren bare kommer. Ha kokosfettet i en liten gryte og smelt. Sett rosett jernet ned i smulten, og varm det godt.
Rist fettet av jernet , og dypp det i kakerøren, slik at røren står opp til øvre kant på jernet. Andre søkeord: rosettjern, rosett jern , rosettbakkels jern , rosett bakkels jern , rosettbakels. Sett jernet ned i smultet til røra slipper. Snu rosetten og stek gyllenbrun.
La de renne av seg på rist med kjøkkenpapir. Server de gjerne med pisket krem eller multekrem - se vår oppskriften på de beste rosetter her! Rør egg, sukker og vatn sammen (ikke pisk). La stå og svelle i minst to timer.
Varm jernet i fettet, dypp jernes i kakerøren til. ROSETTBAKKELS De skjøreste julekaker. Varm opp jernet i oljen sekunder, dypp det i røren og så stek i oljen til lysebrun. Det kokende fettet holder røren inntil jernet slik at kaka ikke løsner, men får en pen fasong.
Hadde tenkt meg å prøve meg på rosettbakkels i år. Fartet til byen for å kjøpe jern , men det ser ikke ut til at noen her i Haugesund fører den slags. For maaaange år siden kjøpte jeg rosettbakkelsjern uten en gang å ane hva det skulle brukes til, fordi jeg syns det var så fint. Hold jernet ned i smultet til rosettene er gyldne.
Kom litt seint i gang med julebaksten,. Rist smultet av jernet og stryk det mot et sammenlagt papirhåndkle. Dryss på litt melis og server til kaffe eller som dessert med krem og syltetøy. Rundbakkelsrøre: egg, sukker. Røren skal såvidt rekke opp til toppen av jernet for at kaken skal være lettere å ta av.
Tråden er ryddet for omtale av tredjepart og barn, identifisering av tredjepart, personangrep, spekulasjoner og svar til dette. Når de har fått lysebrun farge, er de etter min smak ferdige, ta de opp og hjelp til med en gaffel for å ta den av jernet. En av våre gamle tradisjonsjulekaker er rosettbakkels. Ingredienser : dl melk egg ss sukker. Dypp kakene i fint sukker straks de er tatt av jernet.
Pepperkaker og kakemenn vil jeg påstå er relativt enkle kaker, men krumkaker og rosettbakkels er kaker jeg ikke hadde turt å prøve. Blant kaker stekt i jern finnes mange ulike varianter som bygger på gamle norske mattradisjoner. Jernet dyppes i smult, så i røren og så i. Jeg er på jakt etter rosettbakelsesjern. Er det noen der ute som vet hvor jeg kan få tak i slikt.
Tilsett det smeltede smøret. Rør sammen melk og eggeplommer og bland det i melet. Få kaker er så vakre som rosettbakkels. Er du på jakt etter nytt kjøkkenutstyr?
Enten du trenger nytt vaffeljern eller ny kjøkkenmaskin er Jernia kjent for å ha det du trenger å lykkes. Og smaken er jo konge, mye jobb men åå så gode rosettbakkels er ! Løs kakene forsiktig fra jernet med en gaffel og la dem renne av seg på ett fettsugende papir. Oppbevar gjerne rosettbakkels i fryseboksen.

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.